Släktmötet 2001 18-19 augusti i Locknevi

LÖRDAG 18 AUGUSTI 2001

 12.00             Samling i Locknevi Bygdegård. Efter inledande prat intar vi en lätt lunch tillsammans innan det egentliga släktmötet börjar. Om några inte hinner eller önskar deltaga i lunchen går det naturligtvis bra att komma direkt till släktmötet.

13.00             Ordföranden i Locknevi Hembygdsförening Christina Gerger inleder med att berätta om socknen. med särskild tonvikt på släktanknutna platser. Därefter vidtar släktmötesförhandlingar enligt stadgarna. Punkter som skall behandlas är val av ordförande och övriga styrelseledamöter, beslut om årsavgifter, samt övriga tänk- och otänkbara ärenden. Under tiden släktmötet pågar roar sig barnen i bygdegardens trädgard, med tipspromenad och överraskningar.

14.00             Avfärd till Orrhanes grotta. Pa vägen stannar vi till vid Locknevi säteri med anor från 1600-talet, och får en glimt av den vackra byggnaden. Väl framme vid grottområdet promenerar vi sista biten ca 300 meter – det finns dock möjlighet för några få bilar att köra nästan ända fram. Barnen går på grottjakt och övriga kommer efter.Vi hoppas kunna servera kaffe och läsk med nygräddade bullar kring grottan. Efter kaffet åker vi till vart hotell/vandrarhem/husvagn för incheckning.

18.00             Samling på Fredensborgs Herrgård. Som inledning kommer Bengt Karlsson, läkare och amatörhistoriker, att kåsera om de adliga släkterna Årrhane och Lejonram, som vi är avlägset släkt med.

19.00             Middag

  • Kräftsoppa toppad med ägg av cheddarostpastej och mandelpotatischips
  • Ugnsbakad kycklingfilé med smörsauterade grönsaker och apelsinsås serverad med potatistårta
  • Svartvinbärsparfait i jacondebotten med passionsfruktsås

SÖNDAG 19 AUGUSTI 2001

10.30                  Samling vid Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby
13.00                  Småländsk lunchbuffet i Lottas Kök

Vi stannade på Astrid Lindgrens Värld  innan det blev tid för hemfärd.

Länkar

Bilder