Släktmötet 2013 i Uppsala

Släktdagarna började med lunch och årsmötesförhandlingar i Eriksbergskyrkan i Uppsala. Där kunde man även titta på en liten utställning, som visade en del av Missionären Ingeborg Wikanders saker från Kina som fortfarande finns i släktingarnas ägo.
Göran Blomberg och Margaretha Wikander berättade på ett mycket trevligt sätt om Ingeborgs öden och äventyr.
Barnen umgicks och hade kul på Fyrishovs äventyrsbad under ledning av Emma Åkerrén och några föräldrar. Innan det var dags för festmiddag på Sunnersta Herrgård besökte vi Ingeborg Wikanders grav, som ligger på Uppsala gamla kyrkogård. Vädret var vackert och vi satte en blomma på graven.

På kvällen fick vi först en drink i trädgården, sedan middag och till sist drack vi kaffe på övervåningen där Göran Blomberg underhöll med att spela på en replik av det instrument som finns i det Augsburgska konstskåpet från 1600-talet. På söndagen besökte vi Gustavianum, Uppsala universitets museum, där vi bland annat förevisades ovan nämnda konstskåp och den Anatomiska teatern.
Släktdagarna avslutades med lunch på Södermanland-Nerikes Nation. Andre Kurator på nationen, Tove Åkerrén berättade lite om nationen förr och nu samt visade oss runt i salarna. Trevligt. Därefter åkte alla hem till sitt och hoppades att vi skulle träffas igen 2016.

Länkar

Bilder

En blandning av Margaretha och Gun Wikanders samt Mats Höglunds fotografier.